The Scandinavian Tire & Rim Organization

Komfortproblem

Den siste tiden har komfortproblemer for personbiler med større felger og bredere dekk økt i omfang, og STRO har derfor utviklet en lite huskeliste og monteringsinstruksjoner for dekk på disse kjøretøyene, noe som kan være nyttig for bruk i slke tilfeller. Finn ut mer om hvordan du unngår og løser problemer som dette.

Komfortproblemer personbiler

Nå som bilene har større felgdiameter, og dekk for biler med høy ytelse, samt dekk med RunFlat-teknologi som er vanlig på markedet, har mange verksteder måttet bruke mye mer tid på å løse komfortproblemer, noe som også har resultert i flere rekalasjoner, ofte for dekk som siden har blitt funnet fullgode for bruk.

Dette stiller også høyere krav til at  montering og balansering som skal utføres på en mest mulig korrekt måte.

  • Alle komponenter må rengjøres grundig før monteringsstart
  • Dekk og felger må smøres grundig
  • Et skikkelig trykk må brukes
  • Riktige fikseringer bør brukes på balansemaskinen
  • Hvis en maskin brukes til å måle «kraftvariasjoner», skal denne målingen utføres ved riktig dekktrykk. Vanligvis 2-2.2 bar.

Montering

WDK-German Rubber Manufacturers Association har utviklet en instruksjon for montering av Ultra High Performance og RunFlat dekk (RFT).

Ved å følge denne instruksjonen kan du unngå mange problemer, og husk at det ikke er noe som skiller disse  kategoriene fra standard dekk, annet enn at disse er mer følsomme og vanskelige å montere.

Last den ned her:

 

wdk_mounting_demounting_instruction

Smøremiddel

Bruk av et smøremiddel av høy kvalitet forenkler monteringen og gjør at dekket kommer lettere i riktig posisjon. Det er en ekstra kostnad i forhold til et universalmiddel smøremiddel, men det er en ekstra kostnad vel verdt pengene. Smøremidler nedenfor kan anbefales. Det er ikke dermed sagt at det ikke er noen andre lilkeverdige merker på markedet.

 

 

Till toppen